Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
 
Vox Amplug Metal


Ominaisuudet
 
- AUX-sisääntulo CD/MP3-soittimelle
-3.5 mm kuulokeliitäntä
-Säädöt: gain, tone ja volume
-Toimii kolmella AAA-paristolla
-OVH: 53 €


Vox Amplug
 
Vox Amplug käsittää sarjan erityylisiä pienikokoisia analogisia kuulokevahvistimia. Voxin kehittelemän mallinnustekniikan olisi tarkoitus simuloida mahdollisimman hyvin aidon laadukkaan putkivahvistimen soundia ja soittodynamiikan olisi tarkoitus oikeasti vaikuttaa soundin luonteeseen. Vox Amplug Metal perustuu californialaiseen high-gain vahvistimeen ja tarjoilee ”US High Gain” metallisoundin suoraan kuulokkeisiisi.

Amplug sarjassa on saatavilla seuraavat mallit: Vox AmplugAC30(AC30 top boost ), Vox AmplugClassic Rock (Brittihenkinen 100 W -vahvistin ), Vox AmplugLead (US high-gain boutique -vahvistin ja delay-efektit ), Vox Amplug Metal (”US High Gain”), Vox Amplug Acoustic (Mallintaa akustista piezomikitettyä kitaraa ), Vox Amplug Bass / Bassolle (VOX AC100 -bassovahvistin ja kompressori/boost-efektit ), Vox Amplug Night Train (Vox Night Train ), Vox Amplug Twin (Fender Twin) ja Vox Amplug Joe Satriani ( Joe Satrianin signature malli)

 

Vox Amplug Metal
 
Ensivaikutelma Amplugista ei ollut mitenkään erityisen häävi. Vahvistin on rakenteeltaan todella heppoisen oloinen ja kevyt, en usko että Amplugin ohut muovikuori kestäisi kovinkaan tuntuvaa iskua rikkoutumatta. Amplug on myös vähän huonon muotoinen suoraan kitaran perään laitettavaksi, ainakin omien kitaroideni kanssa Amplug pyörii välillä kuin väkkärä ja tuntuu olevan jotenkin aina vähän tiellä. Patteriluukun kansi oli heti pakasta vedettynäkin vähän löysä ja löystyi käytössä todella nopeasti lähes käyttökelvottomasti. AUX-sisääntulo CD/MP3-soittimelle on erittäin kätevä ominaisuus, sen avulla saa liitettyä taustat ja treenattua soittoaan kunnolla ihan milloin ja missä vain haluaa.
 
 
Soundit

Soundiensa puolesta Amplug Metal oli kuitenkin positiivisempi yllätys kuin mitä sen ulkoasu antoi odottaa. Amplug Metal reagoi soittajan soittodynamiikkaan ihan kohtalaisesti ja äänenlaatu on odotuksiin nähden ihan tyydyttävä. Ihan tavallisten nappikuulokkeiden läpi tämä ei kuitenkaan kuulosta aivan niin hyvältä kuin vähänkään laadukkaampien luurien kanssa. Amplug Metallin hyvät puolet eivät valitettavasti kuitenkaan aivan riitä, Amplug Metal tuntuu olevan soundiensa puolesta vain muutaman oikeasti käyttökelpoisen soundin vahvistin.
 
Suurimman miinuksensa soundien puolesta Amplug Metal saa puhtaiden soundien totaalisesta puuttumisesta,Gain-säätimen alkupäässäkin ääni on hieman rosolla ja vähän mitäänsanomattoman kuuloinen. Gain-säätimen loppupuolikaan ei tarjoile mitään suuria elämyksiä vaan ääni puuroutuu liiallisen särön johdosta todella ikävän kuuloiseksi muhjuksi. Gain-säätimen puolen välin paikkeilla Amplug Metal pääsee parhaiten oikeuksiinsa, säröä riittää reilusti mutta soundi pysyy silti kohtalaisen hyvin kasassa ja soittaja saa nauttia ihan aidon kuuloisesta lämpimästä ja vakuuttavasta metallisäröstä. Tone-säädin Amplug Metallissa on mielestäni erittäin toimiva, soundi muuttuu säädintä käännettäessä kiitettävästi ja toimivaa soundia irtoaa säätimen joka kohdasta. Amplug Metallista irtoaa niin 80-luvun tyylinen erittäin komprsessoitunut särö kuin modernimpaan metalliin sopiva matalampi soundikin.


Loppuarvio
 
Jos etsit reissukäyttöön pientä, edullista ja kätevää vahvistinta niin kaksi tai kolme erityylistä Vox Amplugia ajavat kyllä homman riittävän hyvin kotiin. Vox Amplug sopii erittäin hyvin myös sellaisiin tilanteisiin, joissa tarvitaan mahdollisimman hiljaista harjoitteluvahvistinta, esimerkiksi yöaikaan kerrostaloasuntoon muun perheen nukkuessa. Aktiiviseen harjoitteluun edes pääasialliseksi kotivahvistimeksi näitä en kyllä varauksetta suosittelisi. Ihan hintansa arvoinen tämä ei valitettavasti ole mutta jos löydät tällaisen jostain käytettynä, niin saat rahalle ihan hyvin vastinetta. Paristojen kesto on vähintään tuo luvattu 15 tuntia. Loppumietteet tästä pikkuisesta ovat kaiken kaikkiaan vähän ristiriitaiset. Soundit ja laatu eivät vakuuttaneet minua aivan varauksetta, toisaalta Vox Amplug on alle viidenkymmentä euroa maksava tulitikkurasian kokoinen vahvistin, eikä mikään toinen pikkuvahvistin tässä hintaluokassa ole kuulostanut läheskään näin hyvältä.


Plussat
 
+Näppärä reissuvahvistin
+Halpa
+Ihan ok soundit
+Pieni ja kevyt

Miinukset
 
-Heppoinen rakenne
-Ei kovin monipuolinen
-Löysä plugi/pyörii käytössä ja on aina vähän tiellä
-Ei ihan hintansa väärti
 
Arvosana asteikolla 1-10: 3


Linkit