Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

Seymour Duncan Phat Cat

 
 
Seymour Duncan lupaa Phat Cateista irtoavan autenttista P90-soundia humbucker koossa. Mikrofonien pitäisi taipua niin country-, jazz-, blues-, rockabilly-, classic rock- kuin heavy rock- tyyliseen musiikkiin. Alun perin Phat Catit kehitettiin Seymour Duncanin Custom Shop puolella Hamer® kitaramerkille.
 
Phat Catit olivatkin mikeiksi aivan loistava valinta, lupausten mukaan ne osoittautuivatkin todella monipuolisiksi mikrofoneiksi. P90:sille tyypillinen asennetta uhkuva räyhäkkyys on selkeästi kuultavissa, yleisesti ottaen soundi on iso, läski ja raju, ylemmät keskiäänet korostuvat selkeästi muita enemmän. Muutoinkin mikrofonien vahvuudet ovat selkeästi keski- ja ylä-äänissä. Kovin bassovoittoisiksi näitä ei voi sanoa. Alnico 2 magneetit ovat loistava veto käytettäväksi P90-tyylisissä mikrofoneissa, niiden ansiosta soundiin tulee selvästi enemmän sustainia ja pehmeämpi attack. Metalliset suojakuoret tekevät mikrofoneista myös vähemmän häiriöääniset normaaleihin P90-saippuapaloihin verrattuna.
 
Tallamikrofoni on kaksikosta selkeästi kirkkaampi ja rajumpi soundiltaan, tarvittaessa siitä saa ruuvattua jopa riipivän kirkkaat äänet. Puhtaat soundit tässä mikrofonissa ovat hyvin kirkkaat ja selkeät, säröpuolelle astuttaessa korvia hyväilee selkeä ja asennetta uhkuva särö, todella upea soundi. Tone-säätimen avulla äänenväriä saa ruuvattua tarpeen mukaan pehmeästä terävään ja Terble-Bleed kytkennän ansiosta Volume-säätimellä voi äänenvoimakkuutta ja särön määrää kontrolloida helposti soundin siitä kärsimättä. Äänenvoimakkuus täysillä näiden avulla saa vahvistimen potkittua tarvittaessa todella särölle. Tämä mikrofoni sopii erittäin hienosti mahonkiseen runkoon ja vaahteraiseen kaulaan yhdistettynä. Kun taas saarnirunkoiseen kitaraan asennettuna mikrofonin kirkkaus voi muuttua jopa hieman epämiellyttäväksi terävyydeksi. Nämähän ovat kuitenkin mielipideasioita, ja myös käytettävä vahvistin ja pedaalit vaikuttavat asiaan. Tämä mikrofoni on kuitenkin tämänhetkinen suosikkini kitaramikrofoneista.
 
Kaulamikrofoni taas on sondiltaan hyvin tumma ja hieman tallamikrofonia vähemmän selkeä, ei kuitenkaan epäselvä tai mutainen. Tämän mikrofonin pehmeähkö ääni on omiaan tunnelmaa vaativiin vetoihin, ja säröllä soitettaessa siitä saa erittäin paksua ja pehmeää rutinaa. Tone- ja Volume-säätimien avulla soundia saa muokatuksi aina pehmeästä kehräyksestä hyvin aggressiiviseksi murinaksi. Yhdessä tallamikrofonin kanssa käytettynä se tasoittaa hienosti kaverinsa kirkkautta jolloin saadaan aikaan erittäin tasapainoinen ja toimiva kokonaisuus jonka saa säädettyä hyvin monenlaiseen musiikkiin sopivaksi, ja ilman häiriöääniä!
 
 
Ääninäytteet mikrofonien valmistajan sivuilla:
 
Kaula puhdas ja säröllä.

Talla puhdas ja säröllä.