Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
 
Gibson P-90 "Super Vintage"
 
Ominaisuudet:
Kaapeli: Vintage two-conductor, braided, shielded wiring
DC Resistanssi: 8-8.5k
Magneetti: Alnico V
OVH: 69€
 
P90
P90 on Gibsonin valmistama passiivinen yksikelainen mikrofoni. Gibson toi sen kuluttajien tietoisuuteen vuonna 1946 ja se on ollut valmistuksessa siitä lähtien. P90 -mikrofoneissa on iso litteä kuparisesta käämilangasta käämitty kela, napapaloina toimivat säädettävät teräksiset ruuvit, ja pari käämin alle sijoitettua litteää AlNiCo-tankomagneettia. Säädettävät naparuuvit poimivat ja johtavat magneettisuutta kitaran kielille. Äänellisesti tämä mikrofoni sijoittunee jonnekin yksikelaisen ja humbuckerin välille. Mikrofonin ollessa yksikelainen on yksikelaisille tyypillinen 50Hz hurina myös P90:n riesana. Yksikelaisiin nähden korkeamman induktanssin omaavana P90:sen hurina on voimakkaampaa kuin vaikkapa Fenderin yksikelaisissa esiintyvä. Hurinaan voidaan hakea helpotusta kitaran huolellisella häiriösuojauksella, jossa kaikki soittimen onkalot joissa sijaitsee elektroniikkaa vuorataan alumiinilla, kuparilla tai sähköä hyvin johtavalla maalilla.

Ihastuin tähän mikrofoniin välittömästi. Ääni on todella omalaatuinen. Perinteisiin yksikelaisiin mikrofoneihin verrattuna P90:sen ominais-soundi on paljon lämpimämpi ja keskiääni voittoisempi, ääntä lähtee myös huomattavasti enemmän. Puhtailla soitettaessa saa nauttia hyvin erottelevasta, selkeästä ja harmonisen paksusta soundista. Tämä sopii hyvin niin tummasävyisiin Rock Balladeihin kuin pehmään Bluesiinkin. Tonea kääntämällä äänenvärin pystyy muokkaamaan kirkkaan heleästä tummaan ja paksuun.

Sitten kun tullaan säröpuolelle astutaan selkeästi tämän mikrofonin omimmalle alueelle. Kun vahvistinta aletaan ajamaan pienelle särölle niin korvia hivelee paksu lämmin ja pehmeä rosoisuus, todella persoonallinen ja toimiva soundi. Tällä yhdistelmällä tulee soitettua parhaat Blues vedot nykyisin. Tonea pyörittämällä soundin saa muokatuksi kirkkaasta ja eroittelevammasta tummaan ja paksuun. Kun särön määrää lisätään vielä pikkuisen niin päästään lähelle täydellistä rock-soundia, mikä on edelliseen verrattuna vieläkin paksumpi, hyvin keskiääni painotteinen, tumma ja omaa paljon sustainia. Tämä sopii täydellisesti niin higain/britti kuin lead vetoihinkin. Särön rakenne muuttuu hienosti pienillä potentiometrin käännöillä Rock/Hard Rockin kautta jopa Heavyyn sopivaksi. Äänenväri ja selkeys on koko potentiometrin kierroksen hyvin balanssissa rakenteeltaan eikä missään vaiheessa puuroudu tunkkaisen kuuloiseksi, niinkuin olen kuullut joissain humbuckereissa käyvän.


Sopii hyvin: Blues, Rock, Hard Rock ja Punk.

Kytkentäohje:

Lisätietoa: