Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

Lovepedal Magicboy Vibe

 

Ominaisuudet

 -Säätimet: Speed ja Intensity

-True Bypass

-Hinta: 190$

-Käsintehty USA:ssa

 

Tarkemmat kuvat

https://www.dropbox.com/sh/4uddoz4epu101b7/PlIO0Yc-SX

 

Magicboy

Olen jo pitkään halunnut hankkia lautaani hyvältä kuulostavan Uni-Viben. Ongelmaksi on vain aina muodostunut se että laadukkaat ihan oikeaa Uni-Vibeä jäljittelevät pedaalit ovat todella kalliita ja isokokoisia. Omassa käytössäni Uni-Vibe on niin harvoin päällä että yli 300€ satsaus satunnaiseen käyttöön tuntui vähän liian suurelta satsaukselta. Testaamani halpis Uni-Vibe kopiot taas kuulostivat kaikki järjestään huonolta. Lopulta katseeni suuntautui pedaaleihin, joiden tarkoitus on tuottaa kelvollista Uni-Vibe henkistä muljuntaa olematta kuitenkaan suoria kopioita siitä. Sopivia ehdokkaita etsiessäni huomasin merkin Lovepedal hyppäävän esiin toistuvasti, pienen syventymisen jälkeen lopullinen valinta tehtiinkin Lovepedal PickleVibe ja Magicboy Vibe mallien välillä. Nyt ruodittavaksi pääsee siis Magicboy.

Valmistajan ajatus pedaalia kehittäessä oli aika täsmälleen sama kuin mitä minulla pedaalin etsijänä. Sean lähti suunnittelemaan tätä pedaalia tarkoituksenaan saada aikaan toimiva mutta yksinkertainen pedaali jonka avulla saadaan aikaan Uni-Vibe tyylistä liikehdintää kloonaamatta kuitenkaan oikeaa Uni-Vibe kytkentää. Pedaali haluttiin saada mahdutettua myös mahdollisimman näppärän kokoiseen koteloon. Tarkoituksena oli myös että Magicboy ei maksaisi yhtä paljon kuin kalliimmat markkinoilla olevat Uni-Vibe kloonit. Tämä versio Magicboysta toimii onneksi myös virtalähteellä. Pyrin itse pitämään paristorallin mahdollisimman vähäisenä joten tämä on iso plussa Magicboyn ensimmäiseen vain paristolla toimivaan versioon verrattuna. Ulkoasultaan pedaali on Lovepedaleiden tyyliin hillitty mutta tyylikäs. Jykevä metallikotelo on maalattu kokonaan mustaksi ja ainoa teksti koko purkissa on iso Vibe teksti pedaalin päällä. Pedaali toimii True Bypass-periaatteella joten soundi ei kärsi kun pedaali on kytketty pois päältä.

 

Uni-Vibe efekti on tuttu mm. Jimi Hendrix, Robin Trower, Trey Anastasio ja David Gilmourin musiikista.

 

Soundi

Yksinkertaisuus lienee paras sana kuvaamaan tätä pedaalia. Käytössä on ainoastaan kaksi säädintä ja näistäkin yksi on pedaalin sisällä. Intensity-säätimen sijoitus pedaalin sisälle harmittaa todella paljon. Tämä säädin nimittäin vaikuttaa Magicboyn toimintaan merkittävästi, joten sen sijainnin vuoksi suuri osa pedaalin potentiaalista jää käytössä kokonaan hyödyntämättä.

En tiedä minkä pohjalta Sean on lähtenyt työstämään Magicboyta mutta jonkinlainen Phaser tässä on selvästi ollut pohjana, paras veikkaukseni on MXR Phase 90 tai 45. Pedaali ei muistuta näitä Phasereita ainoastaan soundinsa puolesta vaan myös ulkoisesti Magicboy tuo elävästi mieleen Phase 90:sen. Pedaali kuulostaakin aidon Uni-Viben sijaan enemmänkin vibemäiseltä Phaserilta, Uni-Vibelle tyypillinen huojuva muljunta on silti Magicboynkin tunnusomaisin piirre. Magicboy ei varsinaisesti väritä omaa soundiasi mutta sisäisen Intensity-säätimen asennosta riippuen jonkinlaista kirkastumista tai soundin muuttumista paksummaksi on kuitenkin havaittavissa, tämä ei kuitenkaan ole häiritsevää soundin värittymistä vaan sopii hyvin tähän efektiin.

Intensity-säätimen avulla efektin voimakkuutta voi säätää mieleisekseen. Säädin ääriasentoonsa käännettynä saadaan aikaan todella voimakkaasti muljuavaa tykytystä. Miedompia efektejä suosivalle mieluisimmat asetukset löytyvät säätimen alkupuoliskolta jossa soundiin saadaan loihdittua tarvittaessa vain pienen pieni henkäys vibeä. Sen asento vaikuttaa myös siihen kuinka kirkas tai tumma Magicboy on päällä ollessaan. Koska säädin on pedaalin sisällä, tulee se säädettyä mieluisimpaan asentoonsa ja jätettyä paikoilleen, ainakin itse olen niin laiska että pedaalia tulee hyvin harvoin ruuvailtua auki vaihtelua halutessaan. Intensity-säätimen optimaalisen kohdan löytämiseen saa helposti tuhlattua useammankin tunnin. Sitten kun säädin on löytänyt paikkansa ei säätimien kanssa puljaamiseen juuri aikaa tuhraannu vaan soittaja voi keskittyä itse asiaan, eli soittamiseen.

Vähäisistä säätimistään huolimatta Magicboy tarjoaa kohtuullisen kattauksen erityylisiä soundeja. Ulkopuolella sijaitsevan Speed-säätimen alkupäässä efektin vaikutus on todella hillitty ja Magicboy luo soundiin vain pientä vibemäistä kieppumista. Säätimen alkupuoli sopiikin upeasti hienovaraiseen tunnelman luomiseen. Kun säädintä käännetään eteenpäin säätimen puolenvälin tuntumaan korostuvat alataajuudet hieman, mielleyhtymät Phase 90:een ja Eddie Van Haleniin ovat voimakkaimmillaan. Näillä asetuksilla Magicboy on kuin tehty EVH-tyylisiin vetoihin, varsinkin niiden ensimmäisten levyjen taikaa etsivälle tämä on varmasti mieleen.

Vasta kun säädin käännetään yli puolenvälin, aletaan pääsemään jo ihan oikeasti asiaan. Nythän tämä alkaa kuulostaa jo Uni-Vibelta! Puolen välin jälkeen Magicboysta alkaa löytyä sitä voimakasta Uni-Vibe tyylistä hypnoottista värisevää muljuntaa. Mitä pidemmälle säädintä kääntää sitä enemmän ylätaajuudet näyttävät korostuvat ja alataajuudet vaimenevan. Jimi Hendrix tyylistä Uni-Vibeä metsästävälle juuri säätimen loppupuoli tarjoilee ehdottomasti parhaimmat elämykset kuin mitä tämä pedaali pystyy tarjoamaan, Machine Gun irtoaa hienosti! Säätimen loppupäästä Magicboysta kuoriutuu todella psykedeelinen veivaaja.

Magicboy tulee todella hyvin toimeen muiden pedaalien kanssa. Etenkin hyvän analogisen Delayn ja Fuzzin kanssa tämän käyttö pääsee aivan uusiin ulottuvuuksiin. Magicboyn saa helposti säädettyä toimimaan eri kitaroiden ja vahvistimien kanssa.

 

Loppuarvio

Kyseessä ei ole oikea Uni-Vibe, eikä tämä ihan täsmälleen sellainen kai yritäkään olla. Joten ihan autenttista Uni-Vibe soundia metsästävälle tätä ei voi suositella aivan varauksetta, täydelliseen lopputulokseen ei valitettavasti taida päästä kuin lyömällä reilusti euroja pöytään. Omasta mielestäni Magicboy pääsee kuitenkin riittävän lähellä haluttua lopputulosta, kuulostaa se ainakin paljon paremmalta kuin monet halpis kopiot alkuperäisestä kytkennästä. Aion modauttaa pedaalin siten että sisäinen Intensity-säädin korvataan potentiometrillä. Näin ihan hyvästä pedaalista tulee toivottavasti todella hyvä. Tästä lisää myöhemmin.

Magicboyn valmistus on valitettavasti jo lopetettu. Uusia yksilöitä ei tunnu olevan saatavilla oikein missään päin maailmaa, mutta käytettynä näitä tulee vielä aika hyvin vastaan. Etenkin ahkeraa Ebayn kyttääjää saattaa lykästää, käytettyjen hinnat näyttävät pyörivän 120-150€ tuntumassa.

 

Plussat

+Työnlaatu ja käytetyt komponentit huokuvat laatua.

+Pääsee riittävän lähelle Uni-Vibeä

+Yksinkertainen säätimiltään mutta monipuolinen soundeiltaan.

+Maksaa vain murto-osan kalliimpien Uni-Vibe kloonien hinnasta.

 

Miinukset

-Intensity-säätimen sijoitus pedaalin sisälle

-Ei lupauksistaan huolimatta tarjoile aivan autenttista Uni-Vibe soundia.

-Valmistus lopetettu/vaikea löytää

 

Arvosana asteikolla 1-10: 8-

 

Linkit

http://www.lovepedal.com/

Pro Guitar Shop Demo:

http://www.youtube.com/watch?v=SnavsveTIxA